fredag den 29. juli 2011

Gullasch suppe

Denne suppe er dejlig, for det er et ordentligt måltid, med store stykker kød og kartofler.

  • 600g. Gullasch kød -oksetern
  • 2-3 løg skåret i både
  • 2 store spsk. paprika (alm.)
  • 5 store tomater (pureret til ca. 600 ml)
  • ¼ tsk. røget mild paprika (man kan selvfølgelig komme mere på men det er meget markant)
  • Salt og peber
  • 1 l. vand
  • 6-8 kartofler
  • 3 gulerødder i små tynde skiver
  • Suppler evt. med ½ l. vand
How 2:
  1. Brun kødet i en gryde af 2 omgange og tage det op og til side efter hver gang
  2. Kom nyt olie i gryden og steg nu løgene bløde og tag også dem op
  3. Nyt fedtstop i gryden og tilsæt paprikaen. Den skal "brandes af" også tilsættes alt kødet og løgene.
  4. Krydder med salt og peber og tilsæt de purerede tomater og vand. Man kan evt. tilsætte chili og eller bouillon.
  5. Lad suppen små simre i 1½ - 2 timer. 
  6. 15 min. før suppen er færdig tilsættes kartofler i store stykker og små gulerods stykker. Når de er møre, serveres suppen rygende varm med lidt flute som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar