mandag den 25. juli 2011

Flutes til suppen

Disse flutes skal selvfølgelig bages samtidigt med suppen koger. Hvad skal man ellers bruge tiden til ;o)

Til 4 flutes skal der bruges:
  • 25 g. gær
  • 3 dl lunkens vand
  • 1½ tsk. groft salt
  • ½ tsk. sukker
  • 450 g. hvedemel
How 2:
  1. Opløs gæret i vandet og tilsær salt og sukker
  2. Kom melet i (næsten det hele) og ælt det sammen til dejen ikke længere er klistret(hvis det betyder at alt melen ikke skal i så hold lidt af det tilbage)
  3. Kom dejen tilbage i skålen og dæk skålen med husholdningsfilm - lag det hvile i 30 min.
  4. Form 4 flutes og lig dem til hævning på en bageplade. Snit i flutene 3-4 pr. flute (ælt ikke dejen for meget, så beholder man luftboblerne bedre).
  5. Lag dem efterhæve i ca. 15 min.
  6. Kom dem i en varm ovn i ca. 15 min. ved 200 grader
Tip: Vend flutene i lidt mel før de sættes til hævning eller pensl dem med æg før de bages. Ellers får man denne kedelige matte overflade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar