onsdag den 6. juli 2011

Sommer saft

Dette er ikke solbær saft eller jordbærsaft. Det er en blanding af alle sommerens bær. Derfor denne titel. En dejlig blanding af havens bær og planter.

  • 2 kg. friske bær
  • 1 l. vand
  • 350 g. sukker
  • Atamon

How to:

  1. Pluk ;o) dine bær og vask dem
  2. Kom alle dine bær i en gryde med vandet og bring det i kog i ca. 5 min. til alle bær er bristet.
  3. Purer bærerne i gryden og kom massen over i et klæde så det kan sies igennem. (Det tager ca et par timer).
  4. Når alt saften er igennem, så prøv at vrid de resterende bær(skaller) for at få mere saft med. Kasserer skallerne.
  5. Kom saften tilbage i en ren gryde og tilsæt sukker (1 l. saft = 350 g. sukker)
  6. Bring saften og sukkeret i kog. Sukkeret skal opløses og saften skal lige have være oppe og koge.
  7. Ha' de rengjorde flasker klar og kom den varme saft direkte i. Luk og lad det køle af. NB: Husk at vask flaskerne med Atamon før saften kommes i (Atamonen hældes ud igen).

Til denne portion havde vi plukket: ribs, jordbær, hindbær, solbær og rabarber. Der var 2 kg bær og jeg ende med 1½ l. færdig koncentret saft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar