torsdag den 28. juli 2011

Morgenboller med kanel og kanelsnegle

Den her dej er hurtig at lave, og dejen dejes i 2 så man kan lave både boller og kanelsnegle.


Du skal bruge:
·         ½ dl lunkens mælk
·         1½ pakke gær (75 g.)
·         3 dl lunkens mælk
·         5 spsk. sukker
·         ½ dl smeltet og afkølet smør
·         1 tsk. kardemomme
·         1 tsk. groft salt
·         ½ tsk. stødt kanel
·         700 g. hvedemel

Remonce:
·         100 g. smør
·         100 g. brun farin
·         2 spsk. stødt kanel
·         ½ dl. sukker

How 2:
  1. Med den lille portion mælk opløses gæren, resten af mælken tilsættes
  2. Det afkølede smør og resten af ingredienserne tilsættes
  3. Melet kommes gradvist i. Hvis det ikke er nødvendigt, så behøver man ikke komme alt dejen i. Dejen skal kun lige ikke klistre.
  4. Dejen dejes i 2 lige store dele. Den ene portion deles i 8 boller og sættes til hævning på en bageplade med bagepapir.
  5. Den anden del af dejen rulles ud til en aflang firkant så den er ca. 1 cm flad. Remoncen blandes og smøres ud på dejen, der rulles til en stor roulade. Den skæres i 18 stykker og de ligges i en lille bradepande der er beklædt med bagepapir.
  6. Når bollerne har hævet til dobbelt størrelse (mindst 30 min.) pensles de med æg og drysses evt. med birkes eller sesamfrø. 
  7. Bollerne sættes i en varm ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
  8. Når bollerne er færdige tages de ud og sættes til afkøling på en bagerist. Derefter pensles sneglene (hvis de da e hævet til dobbelt størrelse) med æg og de bages ligeledes i ca. 10 min. ved 200 grader til de er gyldne og lækre.
  9. Sneglene sættes til afkøling og når de er stuetemperatur kan man lave en glasur af floremelis og lidt vand  på dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar