mandag den 25. juli 2011

Kyllingesuppe med flutes

Denne suppe er en variation af den jeg plejer at lave om vinteren. Men i dette sommervejr føles det som efterår, så hvorfor ikke ;o)



Man skal bruge:
  • 1 stor kylling (alternativ: en bakke friske kyllinge overlår + en bakke underlår)
  • 2-3 store løg
  • 1 + 1 porer
  • 2 + 3 store gulerødder
  • 5 store kartofler
  • Kyllinge og/eller grønsags bouillon

How 2:
  • Skyld kyllingen med kold vand for at fjerne det værste urenheder.
  • Lig kyllingestykkerne i bunden af en stor gryde og kom godt med kold vand på
  • Tænd for varmen og skum urenhederne væk fra overfladen. Bli' ved til vandet er lige ved at koge og alle urenhederne er væk fra suppen
  • Når alt er væk, tilsættes følgende: 2-3 store løg, 1 porer, 2 gulerødder, (grønsagerne skæres bare i store stykker). Kom evt. lidt bouillon ved.
  • Skrug ned for varmen og lad kyllingen og grønsagerne små simre i 1-2 timer.
  • Imens skraldes gulerødder og kartofler og sammen med pore, skæres de i små stykker (kartoflerne skal dækkes med vand ellers oxidere de).
  • Kyllingen tages op igen og kødes pilles af.
  • Grønsags resterne fiskes op igen og evt. urenheder der må have sat sig fast på siden af gryden fjernes let med lidt køkkenrulle.
  • De nye grønsager og kyllingestykkerne kommes tilbage i suppen og grønsagerne koges mører - og SUPPEN SERVERES!
TIPS: Om vinteren kommer jeg selvfølgelig også andre rodfrugter i; Pastinak og knoldselleri i små tern(mindre end gulerødderne for de er stærkere).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar