søndag den 23. oktober 2011

Efterårs boller

Disse boller lavede vi en morgen i efterårsferien. De er super nemme, man behøver ikke at veje noget som helst. Man skal bare have et dl mål.



  • 4 dl lunkent vand
  • 50 g. gær
  • ½ dl sukker
  • 1/4 dl hørfrø
  • 1/4 dl sesamfrø
  • ½ dl olie
  • 2 dl Emmermel
  • 8-9 dl Hvedemel

How 2
  1. Opløs gæret i det lunkne vand
  2. Kom sukker, frø og olien i
  3. Kom emmermelet i og bland det hele sammen
  4. Kom hvedemelet i, lidt efter lidt. Hold lidt igen med melet. Dejen skal ikke være klistret, men der skal ikke så meget mel i at dejen blir tør.
  5. Del dejen i 12 og form det til boller. De ligges til hævning på en bageplade med bagepapir i 30-45 min. i mens ovnen blir godt varm.
  6. Pensel bollerne med æg og bag dem i ovnen i 10-12 min,. ved 175 grader.
Nyd bollerne lune med smør på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar