fredag den 21. oktober 2011

Hindbær Sorbet

Denne sorbet er dejlig syrlig og alligevel tilføjet den snert af sødme, så der er en god ballance. Det kan anbefales at bruge en ismaskine, men har man ikke det, så skal man røre i ismassen hver ½ time, til det er grynet. Også gør det hver hele time.

På billedet er massen taget ud af ismaskinen og på vej i fryseren.

Start med at lav en sirup:
  • 500 g. vand
  • 500 g. sukker
- Kog vand og sukker i 5 minutter. (Alt sukkedet skal være smeltet.) Hæld massen i en anden beholdet så den kan køle af.

  • 2 poser frosne hindbær
  • saft fra 1 citron
  • 1 bære pas. æggehvider
- Tø hindbærene op og mas dem igennem en si, for at undgå kornene/kernerne. Så blir den helt klart bedst, men man behøver det ikke.

How 2:
  1. Bland hindbærmassen, siruppen og citronsaften sammen
  2. Kom hindbærmassen i ismaskinen eller i en god beholder i fryseren.
  3. Når ismassen er grøden...(fra ismaskinen) kom da de stiftpisket æggehvider i. Kom ismassen i en beholder og i fryseren. Bland rundt i ismassen hver time, til den er god fast.
- Server hindbærsorbeten sammen med en lækker Panna Cotta. De to ting passer helt perfekt sammen.

TIP. Når man kommer piskede æggehvider i, blir isen lettere og mere luftig.
Husk at tag sorbeten ud af fryseren 30 min. før brug, ellers er den for hård til at lave kugler af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar