torsdag den 20. oktober 2011

Syltede rødbeder

Dette gælder for et lille glas rødbeder.



  • 500 g. rødbeder

Lagen:
  • 3 3/4 dl eddike
  • 250 g. suker
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 spsk sennepskorn
  • 4-5 lauerbærblade

How 2:
  1. Vask rødbederne og fjern top og selvfølgelig alt jorden
  2. Kog rødbederne i ca. 30-45 min. afhængig af størrelse (1 spsk salt pr. liter vand)
  3. Kog lagen imens. Kom alle ting i en gryde og kog det et par minuutter til alt sukker er opløst. Stil til side til rødbederne er færdige.
  4. Når rødbederne er møre, skal de direkte over i en skål med kold vand og gerne isterninger.
  5. Når rødbederne er kølet lidt af, kan man smutte skindet af rødbederne så let som ingenting.
  6. Rødbederne skæres i skiver og kommes i en glas (der evt. er skyldet med Atamon)
  7. Hæld lagen over med det samme og luk glasset.
TIP: Man får MEGET røde fingre osv. da rødbederne farver helt vild. Så for at undgå røde fingre kan man bruge et par tynde latex handsker og brug et sort spækkebrædt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar