lørdag den 15. oktober 2011

Oldemors Pandekager

Denne opskrift er fra min mormor. Den blir brugt af mine forældre og mig selv. Og nu elsker mine unger den også.


  • 7 æg
  • 5 store spsk. Sukker
  • 2 ½ dl appelsinsodavand
  • 3 ½ dl mælk
  • et stort sprøjt citronsaft
  • 2 ½ tsk. Groft salt
  • 15 store spsk. Hvedemel

  • 20 g. smør + ekstra smør til stegning.

How 2:
  1. Pisk æg og sukker sammen.
  2. Kom derefter de våde ingredienser i og til sidst melet. Pisk det godt så der ikke er klumber.
  3. Smelt smøret og hæld det i dejen, rør godt rundt.
  4. Varm en stegepande godt og smelt lidt smør og snur det rundt på panden.
  5. Tilsæt en lille smule dej, det skal kun lige være nok til at det kan "svinges" rundt på stegepanden. Det er vigtigt at pandekagen blir tynd.
  6. Når pandekagen begynder at vise farve rundt om i kanten, så vend den og steg den færdig.
  7. Kom de færdige pandekager over på en tallerken og dæk den med lidt staniol, for at holde på varmen.
TIP: Man bruger LANG tid på at bage pandekagerne, men det er det værd!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar