fredag den 21. oktober 2011

Verdens bedste æblekage

Prøv selv. Jeg holdt igen med æblerne da jeg laved kagen denne gang. Stor fejl. For æblerne "synker" ned i dejen og "forsvinder". Så æblerne må gerne ligge i flere lag ovenpå hinanden. Derfor er opskriften tilpasset de rigtige mængder.

Dej:
  • 150 g. blødt smør
  • 250 g. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 175 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
Fyld:
  • 8 store æbler (Boskoop eller Holsten Cox, det er lige meget) Skrældet og delt i 8 både. Kom dem evt. i vand imens du laver dejen. Så blir de ikke brune og kedelige.
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 5 spsk. rørsukker
How 2:
  1. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen.
  2. Pisk æggene i et efter et. Rør godt efter hvert æg.
  3. Bland mel og bagepulver og kom det i dejen. Stop med af blande, lige så snart dejen er ensartet.
  4. Smør en tærteform og kom dejen i.
  5. Lig alle æblerne ned i dejen. mas dem godt ned. De må gerne ligge i flere lag.
  6. Drys med kanel og rørsukker.
  7. Bag kagen i ca. 30 min. ved 175 grader.
  8. Server æblekagen lun, med dejlig vaniljeis til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar