mandag den 26. december 2011

Jødekager

En dejlige hyggestund med ungerne...

(De sørgelige rester...)


5 dl. mel
175 g. smør
1½ dl sukker
1 spsk vaniljesukker
1 æg
½ tsk hjortetaksalt
1 spsk fløde

Pynt: Kanelsukker

How 2:
  1. Smulre smøret i melen (evt. i røremaskinen)
  2. Kom sukker, vaniljesukker, hjortetaksalt og ægget i og rør til det er smuller.
  3. Tag det ud af skålen og æld det sammen ved hjælp af fløden (varmen fra dine hænder, får massen til at samle sig til en dejlig blød dej).
  4. Dejen kan nu bruges med det samme, eller kommes i en pose og i køleskabet til man har tid.
  5. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm og stik småkager ud. Lig dem på en bageplade med bagepapir og drys med kanelsukker og bag dem i ca. 8 min. ved 200 grader.
Tip: Har man børn med til at udstikke småkagerne, synes de det er super sjovt af stikke sukkerkugler ned u småkagerne før de blir bagt. At gi kagemænd og kagedamer knapper og ansigt osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar