fredag den 30. december 2011

Krydderifyldt bagekartofler

Dette er et dejligt tilbehør. Havde jeg tid i hverdagen, var det meget oftere på menuen.


(Denne variation har kun purløg)
  • 6 bagekartofler
  • 20 g. smør
  • ½ dl smør
  • 1 stor håndfyld krydderier (fx purløg og persille)
  • 1 slat mælk
  • Salt og peber

How 2:
  1. Vask og tør kartoflerne og pak dem ind i sølvpapir
  2. Kom dem i ovnen ved 200 grader i 1½-2 timer (afhængig af størrelsen)
  3. Pak dem ud og skær dem over. Med en ske, skrab det bløde kartofel ud af skallen og lad dog lidt tilbage på skallen, så den holder sin form.
  4. Bland kartoflerne med en gavmind mængde smør, salt og peber, krydderierne og en smule mælk. Massen skal være som klumpet kartoffelmos
  5. Fordel mosen i kartofelskallerne og kom en klat smør på toppen af hver
  6. Bag dem i ovnene ca. 15 min. for at varme dem igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar