torsdag den 22. december 2011

Kalkungryde med grønsager

Nogen gange har man bare en masse rester af grønsager i køleskabet, og så kan man fx lave en variation af dette.


  • 500 g. kalkunkød i strimler
  • 1 løg (i strimler)
  • 4 champigoner (resten fra i går)
  • 3 tomater (i grove tern)
  • 2 peberfrugter (i mellem tern)
  • 2 dl. frosne ærter
  • 1 spsk. paprika
  • salt/peber
  • lidt vand
  • Evt. lidt fløde
How 2:
  1. Steg løg og champigoner så det er blødt - tag det op af gryden
  2. Brun kødet i gryden, og kom løgene tilbage.
  3. Krydder det med paprika og salt og peber
  4. Kom tomaterne i og lidt vand. Der skal kun lige være nok til at det "sjapper i det", ikke så det dækker alt kødet. Skrug ned for varmen og sæt risene over. Rør i det jøvnligt.
  5. Ca. 10 min før risene er færdige, kommes peberfrugterne og ærterne ovenpå kødet. (man behøver ikke røre det rundt. Varmen for retten skal nok varme grønsagerne igennem på de 10 min.)
  6. Når risene er færdige smages sovsen til, og man kan evt. tilføje lidt fløde eller bare jævne retten med en melblanding.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar