tirsdag den 13. december 2011

Lucia boller

Den 13. december SKAL man have Lucia boller. Endnu mere vigtigt i år, da vi havde noget at fejre. Min store datter skulle nemlig være med i sit første Lucia optog og hun gjorde det fantastisk. Så da vi kom hjem fra børnehaven, gik vi i gang med at bage...



  • 3 dl. lunkent mælk
  • 50 g. gør
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 tsk. kardemomme
  • 4 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 8-9 dl hvedemel

How 2:
  1. Opløs gæret i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt de andre ingredienser, men hold igen med det sidste mel.
  3. Når dejen er en ensartet masse, der ikke klistre, så del portionen i 12 lige store stykker.
  4. Rul dem ca. 12 cm lange og snog dem i en stort "S".
  5. Lig dem på en bageplade med bagepapir og stik en rosin ned i hvert hun på "S"et.
  6. Lad bollerne hæve lunt i mindst 30 min. Gerne 45-50 min.
  7. Pensle dem med sammenpisket æg og bag dem i en forvarm ovn i 7-9 min. ved 200 grader, til de er dejlig gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar