mandag den 27. juni 2011

Appelsin salat

Denne appelsin salat er frisk og lækker året rundt. Både til jul sammen med berberi andebryst og til grilmad om sommeren.



10 appelsiner
3 store rødløg
1 granatæble

How 2:
  1. Skær skralden af appelsinerne og skær filerne ud bagefter (gem appelsin hinderne/skellettet).
  2. Skær rødløgene i tynde skiver og pres saften fra de "kasseret" appelsin-hinder/skelletter (de er stadig fuld at saft) over løget.
  3. Rødløgene skal nu ligge i appelsinsaften i minimum 30 min. Ved at lade rødløget ligge i appelsinsaften, forsvinder den skarpe smag. Rødløgene blir gennemsigtige og klare, når de er "færdige".
  4. Før servering, kasseres appelsinsaften(fra rødløgene) og rødløgene blandes med appelsinfilerne.
  5. Skær granatæblet over, og bank med en træske på ydersiden, for at få de små kerner ud (pas på saften, den står ud til alle sider og pletter). Man kan med fordel holde det i hånden, med den skåret side nedaf imod sine findre. Er de let skilte, falder de små kerner ud imellem.
  6. Bland det hele og nyd det godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar