lørdag den 4. juni 2011

Chokolade Chok kage

Chokolade Chok Kage
Denne kage har så meget chokolade i at hvis man er "heldig" ender i Chokoladechok ;o)




  • 200 g. chokolade (man kan bruge mørk chokolade, mint eller med Appelsin knas osv.)
  • 5 dl sukker
  • 5 dl mel
  • 6 æg
  • 3 dl. Cremefraiche
  • 300 g. smeltet smør
  • 250 g. chokoladeknapper


How to:
  1. Stil ovnen til 170 grader
  2. Smelt chokoladen over et vandbad
  3. Beklæd bradepanden med bagepapir
  4. Knæk æggene og blad dem med cremefraiche, det smeltet og afkølede smør med cremefraiche og chokoladen og bland det godt.
  5. Bland alle de tørre ingredienser for sig, og tilsæt det chokolademassen.
  6. Kom chokoladeknapperne i til sidst.
  7. Hæld dejen i bradepanden og sæt den i midten af ovnen. Bag den ca. 40 min. ved 175 grader. Test den med en pind



Tips:
Har du travlt og er du opmærksom, kan chokoladen smeltes i ovnen, i mens den bliver varm. Knæk så chokoladen i mindre stykker og rør i den jævnligt.
Hvis du kommer lidt smør/becel i hjørnerne af formen først. Så sidder det bagepapiret bedre fast.
Smørret kan smeltes i mikroovnen i en skål. Kom et stykke fugtigt køkkenrulle over åbningen på skålen, så har du ikke smør i hele mikroovnen.
                          .......................................................................
Kagen bliver meget brownieagtig, den skal ikke være mere end et par centimeter høj
Kagen smager allerbedst når den er HELT kold/afkølet og med glasur på.
Husk at putte kagen i en pose når den er kold, så undgår du den bliver tør.
Hvis du putter glasur på, kan den sagtens holde sig til dagen efter uden at komme i pose.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar