tirsdag den 14. juni 2011

Mormors frikadeller

Hver gang vi skal have en eller anden frokost (fx påske eller jule) og til barnedåb mm, har min mor (mormor) altid bidraget med disse frikaelleri store mængder, til stor glæde for alt og alle. Så denne opskrift skal da også deles med jer.

  • 500 g. hk. halv og flæsk
  • 1 stort løg, hakket fint
  • 2 æg
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 tsk. frisk kværnet peber
  • 1-1½ dl mælk
  • 12-15 spsk. hvedemel (man kan godt udskifte ½ med havregryn)

Det hele blandes og sættes på køl til kartoflerne er skraldet og vandet koger. Når stegepanden er varm og smøret bruset af, formes frikadellerne ved hjælp at en spiseske dyppet i varmt vand eller det smeltede smør fra stegepanden (så sidder farsen ikke fast i hånden, og formes bedre).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar